Ethereum: Wat is het en wat kun je ermee?

Ethereum is een blockchain-platform waarop je applicaties kunt bouwen. Ethereum maakt het mogelijk om veilige contracten uit te voeren, zonder tussenkomst van een derde partij. Ethereum is daarmee een belangrijke speler in de wereld van de cryptovaluta. In dit blog lees je alles over Ethereum!

Wat is Ethereum?

Ethereum is een blockchain netwerk dat gebruikmaakt van de ether token. Ethereum is ontstaan omdat ontwikkelaars het probleem zagen van het ontbreken van een decentraal platform waarop applicaties kunnen worden ontwikkeld. Ethereum biedt mogelijkheden tot programmeren in een Turing complete taal, waardoor er veel meer mogelijkheden zijn dan bij Bitcoin. De ether kan worden ingezet om diensten te betalen of als beloning voor het leveren van een dienst. Ethereum is niet de enige blockchain netwerk, maar wel één van de meest bekende.

Wat kun je ermee?

Ethereum is niet alleen geschikt voor betalingen, maar kan ook worden gebruikt om contracts uit te voeren. Denk hierbij aan het verkopen van een huis of het afsluiten van een contract voor de levering van elektriciteit. Ethereum maakt het mogelijk om betalingen en contracts te verzorgen via de blockchain, waardoor ze veilig en betrouwbaar zijn.

Welk probleem lost Ethereum op?

Ethereum lost het probleem op van vertrouwen. Door gebruik te maken van de Ethereum blockchain, kun je betalingen en contracts uitvoeren zonder dat je je hier zorgen over hoeft te maken. De Ethereum blockchain zorgt ervoor dat alle transacties veilig worden uitgevoerd, waardoor je altijd weet dat je betalingen en contracts veilig zijn. Ethereum is hierdoor erg populair onder beleggers.

Wat zijn de voor- en nadelen van Ethereum?

Ethereum is een blockchain-platform dat gebruikmaakt van een virtuele machine, de Ethereum Virtual Machine (EVM). Dit maakt het mogelijk om zelf applicaties te ontwikkelen. Ethereum wordt vaak vergeleken met Bitcoin, omdat beide platforms gebruikmaken van blockchain-technologie. Ethereum heeft echter een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van Bitcoin.

  1. Ten eerste is Ethereum veel sneller dan Bitcoin. Ethereum kan maximaal 18 transacties per seconde verwerken, terwijl Bitcoin maar maximaal zeven transacties per seconde kan verwerken. Ethereum is hiermee dus een stuk sneller dan Bitcoin.
  2. Ten tweede is Ethereum veel flexibeler dan Bitcoin. Ethereum kan meer variabelen aanbieden aan programmeurs, waardoor er meer mogelijkheden ontstaan om applicaties te ontwikkelen.
  3. Ten derde is Ethereum veel goedkoper dan Bitcoin. Ethereum kost slechts 0,007 dollar per transactie, terwijl Bitcoin 0,16 dollar per transactie kost. Hierdoor wordt Ethereum een interessante optie voor het verrichten van betalingen.

Ethereum heeft echter ook enkele nadelen ten opzichte van Bitcoin.

  1. Ten eerste is Ethereum minder beveiligd dan Bitcoin. Ethereum kan maximaal 15 transactions per seconde verwerken, terwijl Bitcoin maar zeven transacties per seconde kan verwerken. Ethereum is hiermee dus een stuk minder beveiligd dan Bitcoin.
  2. Ten tweede is Ethereum minder stabiel dan Bitcoin. Ethereum kan af en toe onstabiel zijn, waardoor applicaties kunnen crashen.
  3. Ten derde is Ethereum moeilijker te gebruiken dan Bitcoin. Ethereum is niet zogeheten ‘consumer-friendly’, waardoor het niet zo eenvoudig is om Ethereum te gebruiken.

Bitcoin heeft dus enkele belangrijke voordelen ten opzichte van Ethereum, maar Ethereum heeft ook enkele belangrijke voordelen ten opzichte van Bitcoin.

Waarom Ethereum kopen?

Ethereum is een van de meest populaire cryptovaluta ter wereld en daardoor zal de waarde ervan alleen maar toenemen. Daarnaast kan Ethereum worden gebruikt om betalingen en contracts uit te voeren, waardoor deze cryptovaluta erg nuttig kan zijn. Ethereum is dus een interessante investering! Wil je meer weten? Kijk dan op de website van SATOS.

Nieuwste blogs

Waarom de juiste dakbedekking kiezen essentieel is

Als het gaat om jouw huis of gebouw, is het dak een van de belangrijkste onderdelen om in topconditie te houden. Niet alleen biedt...

Weg met de mythes rondom probleemhuid

Er zijn heel wat verhalen in omloop over wat nou wel of niet goed is voor je huid. Vaak genoeg worden producten aangeprezen die...

2 belangrijke tips om je gazon beter te onderhouden

De meeste mensen hebben een gazon in de tuin. Een gazon kan erg veel toevoegen aan de inrichting van de tuin. Wel is het...

Waarom thuis haar kleuren een goed idee is

Zelf je haar verven is tegenwoordig populairder dan ooit. Niet alleen bespaar je een hoop geld dat je anders bij de kapper zou uitgeven,...

De noodzaak van warme winterkleding

Als de temperatuur daalt, is het tijd om je kledingkast uit te rusten met de juiste winterkleding. Niet alleen om je warm te houden,...