De voordelen van een kokend water kraan in de keuken

0
595

Als het gaat om keukenkranen, zijn er een verscheidenheid van verschillende opties om uit te kiezen. Een optie waar je misschien nog niet over nagedacht hebt, is een kokend water kraan. Dit type kraan geeft, zoals de naam al aangeeft, kokend heet water, dat van pas kan komen voor een verscheidenheid van taken. In dit artikel bespreken we wat de voordelen zijn van het hebben van kokend water kraan in je keuken.

Kookproces versnellen

Een van de voordelen van een kokend water kraan is dat het het kookproces aanzienlijk kan versnellen. Wil je bijvoorbeeld snel even pasta klaarmaken na werk is dat zo gepiept. Wachten op een pannetje met water dat kookt of een waterkoker is er niet meer bij. Tevens is het ook ideaal als je snel wilt genieten van kop thee in ochtend voor je naar werk gaat.

Ruimtebesparend en beter voor het milieu

Met kokend water kraan in je keuken kun je tevens ruimte besparen. Een waterkoker in je keuken wordt overbodig evenals een waterdispenser. Een moderne keuken ziet er dan meteen strakker uit en ook prettig als je weinig werkbladruimte hebt. Als je een kraan koopt die tevens bruisend water kan leveren, worden flessen (bruisend ) water ook overbodig en daarmee minder plastic afval. De Quooker CUBE is bijvoorbeeld een kraan die dit mogelijk maakt.

Ook bespaar je energie en water, omdat je bijvoorbeeld eerst je kraan een tijd laat lopen eer het water op temperatuur is of als je meer water kookt dan je nodig hebt. Dat is bij een kokend water kraan niet het geval.

Water smaakt beter

De betere kokend water kranen beschikken over actieve filter, het leiding water wordt gefilterd en alle o zuiverheden eruit haalt, hierdoor smaakt het water beter. Duurdere modellen van bijvoorbeeld Selziuz kokend water kranen, beluchten ook nog eens het water, waardoor het veel zachter wordt.

Veilig voor kinderen

Kokend water kranen zijn ook veilig voor kinderen. Door het kindvriendelijk systeem, waar je vaak twee keer moet klikken en tevens draaien voordat er kokend water uit komt. Daarnaast kun je je niet verbranden aan de kraan zelf als hier kokend water uit komt.

Aanschafprijs en installatie

De prijs van een kokend water kraan begint rond de 800 euro, maar kan oplopen tot rond de 3000 euro voor high-end modellen. Verder zal de kraan door een erkend bedrijf geïnstalleerd moeten worden. De kraan is dus relatief prijzig en niet zelf te installeren, maar dit weegt niet op tegen de voordelen van een kokend water kraan ten opzichte van een normale kraan.

Al met al kunnen we zeggen dat het hebben van een kokend water kraan in je keuken alleen maar voordelen geniet. Hopelijk ben jij nu ook overtuigd om er een aan te schaffen.