Waarom thuis haar kleuren een goed idee is

Zelf je haar verven is tegenwoordig populairder dan ooit. Niet alleen bespaar je een hoop geld dat je anders bij de kapper zou uitgeven, maar je kunt ook zelf bepalen wanneer het jou uitkomt. Geen gedoe meer met afspraken maken en wachten in kapsalons. Bovendien heb je thuis de volledige controle over hoe lang de verf intrekt en welke delen van je haar extra aandacht nodig hebben.

Een ander voordeel van thuis je haar verven is dat je helemaal zelf kunt experimenteren met verschillende tinten. Vind je het resultaat na een paar weken toch niet zo mooi? Dan pas je het toch gewoon weer aan! En zeg nou zelf, het geeft ook wel een kick als je complimentjes krijgt over je nieuwe haarkleur en je kunt zeggen: “Gedaan!”

De must-have tools voor een thuis-kleuring

Bij het verven van je haar zijn er enkele essentiële tools die niet mogen ontbreken. Uiteraard staat de haarverf centraal, maar vergeet ook niet om handschoenen, een oude handdoek of cape, en eventueel een timer bij de hand te hebben. Een kwast en mengbakje zijn ook geen overbodige luxe voor het egaal aanbrengen van de verf.

Daarnaast is het slim om wat vaseline of een vette crème langs je haargrens aan te brengen voordat je begint met verven. Dit voorkomt dat de haarverf vlekken achterlaat op je huid. Zorg dat je ook wat schoonmaakspullen klaar hebt liggen voor het geval er toch verf naast gaat.

Voorbereiding is het halve werk

Een goede voorbereiding is cruciaal als je zelf aan de slag gaat met haarverf bruin. Doe altijd eerst een allergietest, zelfs als je al vaker hebt geverfd. Breng een klein beetje verf aan op je huid en wacht 48 uur om te zien of er een reactie optreedt. Kies daarna de juiste kleur uit door te kijken naar je huidskleur en de ondertoon van je natuurlijke haarkleur.

Het kan handig zijn om vooraf wat foto’s te zoeken van mensen met een vergelijkbare huidskleur en haartype als jij, om zo in te schatten welke tint bruin het beste bij je past. En vergeet niet: lichter verven is altijd moeilijker dan donkerder verven, dus als je twijfelt, kies dan eerst voor een tint die dicht bij je eigen haarkleur ligt.

Stap voor stap naar een professioneel resultaat

Het aanbrengen van bruine haarverf kan best intimiderend zijn, maar met de juiste aanpak kun je professionele resultaten behalen. Begin altijd bij de wortels, omdat deze vaak wat harder nodig hebben om goed te dekken. Werk van daaruit naar de lengtes en punten toe en zorg ervoor dat alle delen goed bedekt zijn.

Gebruik clips om je haar in secties te verdelen zodat je systematisch te werk kunt gaan. En heel belangrijk: houd de tijd goed in de gaten! Laat de verf niet langer inwerken dan aangegeven staat op de verpakking. Spoel daarna grondig uit tot het water helder is.

Haarverzorging na het kleuren

Na het kleuren is goede verzorging essentieel om je nieuwe bruine lokken mooi te houden. Gebruik shampoos en conditioners die speciaal bedoeld zijn voor gekleurd haar; deze producten helpen om de kleur langer vast te houden en voorkomen dat je haar snel vervaagt.

Verder is het aan te raden om hitte-styling tot een minimum te beperken, omdat dit je haar kan uitdrogen en vervagen. Als je toch niet zonder föhn of stijltang kunt, gebruik dan altijd een hittebeschermend product om schade te minimaliseren.

Veelgemaakte fouten om te vermijden

Eén van de meest voorkomende fouten bij het thuis verven van haar is het niet gelijkmatig aanbrengen van de verf. Dit kan leiden tot vlekkerige resultaten. Neem daarom echt de tijd voor elke stap en zorg ervoor dat elke lok evenveel verf krijgt.

Een andere fout is om na het verven direct onder een hete douche te springen. Heet water kan ervoor zorgen dat de poriën in je haar open gaan staan waardoor de kleur sneller vervaagt. Was je haar liever met lauw of koud water om de kleur zo lang mogelijk mooi te houden!

Nieuwste blogs

Waarom de juiste dakbedekking kiezen essentieel is

Als het gaat om jouw huis of gebouw, is het dak een van de belangrijkste onderdelen om in topconditie te houden. Niet alleen biedt...

Weg met de mythes rondom probleemhuid

Er zijn heel wat verhalen in omloop over wat nou wel of niet goed is voor je huid. Vaak genoeg worden producten aangeprezen die...

2 belangrijke tips om je gazon beter te onderhouden

De meeste mensen hebben een gazon in de tuin. Een gazon kan erg veel toevoegen aan de inrichting van de tuin. Wel is het...

De noodzaak van warme winterkleding

Als de temperatuur daalt, is het tijd om je kledingkast uit te rusten met de juiste winterkleding. Niet alleen om je warm te houden,...

Waarom kiezen voor Sikkens verfproducten bij je verbouwing

Als je van plan bent om een verbouwing te doen, dan weet je dat elke keuze die je maakt een grote impact kan hebben...