Waarom kiezen voor een epoxy vloercoating?

0
509

In 2022 zijn er veel Nederlanders die kiezen voor een gietvloer in hun woning. Een gietvloer kent veel voordelen en nadelen, maar staat bekend om z’n hoge prijs. Niet iedereen kan dit  bepalen en daarom is er hier een oplossing voor. Je kunt namelijk ook kiezen voor een epoxy vloercoating en is dit in principe alleen een beschermingslaag. Dit wordt niet gezien als een echte vloer, maar juist als een slijtvaste beschermlaag. Deze coating wordt over je bestaande vloer aangebracht en ziet er heel strak uit. Naast dat het er prachtig uitziet, zijn er ook voordelen waarvan je kunt genieten. Wat zijn de voordelen van een epoxy vloercoating? En wat kun je nog meer doen met epoxy? In  dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Voordelen van een epoxy vloercoating

Een epoxy vloercoating heeft verschillende kenmerken en veel van deze kenmerken worden gezien als voordelen. De vloercoating wordt naadloos over je bestaande vloer aangebracht en dit is natuurlijk ideaal. Doordat de vloer naadloos is, is het onmogelijk dat er vuil verzamelt, wordt in de naden van de vloer. Je kunt de vloer eenvoudig schoonmaken met een stofzuiger en een dweil. Daarnaast is de epoxy vloercoating waterdicht en betekent dit dat je de coating kunt gebruiken in de badkamer. Let wel op, want je gaat niet voor een nieuwe vloer en je kunt zelfs kiezen voor een transparante vloercoating. De vloercoating dient vooral als een nieuwe bescherming, maar je kunt ook kiezen voor diverse kleuren. Zo kun je een nieuwe stijl geven aan je vloer en past deze misschien wel beter bij je interieur.

Resin art

Een andere toepassing van epoxy is natuurlijk resin art. Dit is een vorm van kunst, die vooral in Amerika veel gebruikt wordt. Tegenwoordig wordt er ook veel epoxy gebruikt in Nederland en is het ideaal voor resin art. Je kunt veel prachtige voorwerpen maken met epoxy en dit kan een mooie toevoeging zijn aan je interieur. Denk maar eens aan mooie houten tafels met een epoxy afwerking. Zo zijn er veel mensen die tafels laten maken met epoxy kunst en dit ziet er prachtig uit. Ook kun je de kleine voorwerpen maken, zoals onderzetters voor op de salontafel. Met epoxy kun je alle kanten op, maar het is wel van belang dat je de juiste 2 componenten epoxy koopt bij een geschikte aanbieder.