Voordelen van renovlies behang

0
218

Renovatiebehang wordt een steeds populairdere keuze voor woninginrichters die aan elke woonruimte een vleugje moderne stijl en verfijning willen toevoegen. Het is gemakkelijk aan te brengen, redelijk geprijsd, en verkrijgbaar in verschillende stijlen, texturen en kleuren die passen bij elke smaak of inrichting. In dit artikel verkennen we de voordelen van renovlies behang, hoe je het aanbrengt en de kosten in vergelijking met andere materialen.

Wat zijn de voordelen van renovlies behang?

Renovlies behang heeft een aantal voordelen boven stucen, schilderen of andere traditionele wandbekleding. Ten eerste is het een stuk goedkoper dan het laten stucen van je huis. Gemiddeld is renovlies behang 30% tot 40% goedkoper dan stukadoren of schilderen en kun je een professionele look bereiken zonder het fikse prijskaartje. Ten tweede is het net zo glad en strak als pleisterwerk, en je kunt een naadloze afwerking krijgen zonder zichtbare overgangen tussen rollen behang. Ten derde is het ook erg stevig en scheurt het niet gemakkelijk. Mocht er een scheur ontstaan in de muur, dan is dat met renovlies behang waarschijnlijk niet te zien, omdat dit materiaal scheuroverbruggend is.

Hoe breng je renovatiebehang aan?

Renovlies behang is relatief eenvoudig aan te brengen in vergelijking met traditionele wandbekleding. Het proces omvat het meten, snijden en plakken van de behang op de muur. Voordat je begint is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de muren schoon zijn en vrij van stof of resten. Je moet ook elke muur zorgvuldig opmeten, zodat je genoeg behang hebt voor het hele oppervlak. Als je de maten hebt, kun je beginnen met het snijden en plakken van het behang met behulp van een speciale lijm. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om te laten doen. Een behanger huren kan duurder zijn, maar je kunt er zeker van zijn dat de klus goed wordt geklaard.

Wat is het verschil tussen renovlies en vlies behang?

Renovlies behang is gemaakt van papier, meestal minstens 130 gram. Dit type behang is bestand tegen schokken en stoten, waardoor het ideaal is voor het renoveren van muren. Glasvliesbehang daarentegen is niet gemaakt van papier, maar van glasvezels. Dit type behang is brandvertragend en geeft een licht reliëf bij het aanbrengen. Het is echter iets duurder dan renovlies behang en niet zo sterk of stootvast.

Hoe breng je renovlies behang aan?

Het aanbrengen van renovlies behang is vrij eenvoudig. Meet eerst de hoogte van de muur en snijd elke strook behang op maat, waarbij je per strook 10 cm extra rekent. Zo weet je zeker dat je niet te kort komt. Het overtollige behang kun je na het plakken afsnijden. Gebruik vervolgens een laserwaterpas of teken een hulplijn op de muur zodat je eerste strook recht geplakt wordt. Breng vervolgens een lijmroller aan op de muur en gebruik een kwast voor eventuele hoeken of randen. Breng tenslotte de behangstroken aan, beginnend aan de bovenkant van elke muur en werk zo naar beneden.

Conclusie over renovlies behang

Renovlies behang is een geweldige optie voor iedereen die zijn huis een facelift wil geven zonder te betalen voor duur stuc- of schilderwerk. Met zijn scheuroverbruggende eigenschappen zorgt renovlies behang voor een strakke, egale afwerking en kan vele jaren meegaan. Bovendien kost het minder dan andere materialen, waardoor het een goede keuze is voor elk huisrenovatie- of decoratieproject.