Wat kun je met beton cire?

0
605

Beton ciré kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden. Zo wordt beton ciré veel gebruikt voor de vloer en voor de muren in de badkamer. Als jij ook zo graag je badkamer wilt renoveren, maar geen zin hebt in het slopen van de tegels, dan kun je kijken naar beton ciré. Beton ciré zorgt namelijk al snel voor een frisse en nette uitstraling. Wil jij meer weten over beton ciré? Lees dan vooral even verder!

Beton ciré voor de badkamer

Wil jij enkel alleen de vloer vervangen in de badkamer? Dan is wellicht beton ciré iets voor jou! Beton ciré kan gemakkelijk gelegd worden op de huidige tegels. Hierdoor hoef je niet eerst de oude tegels uit de badkamer te halen, waardoor dit veel tijd scheelt! Een badkamer opnieuw betegelen kost vaak veel tijd. Dit komt omdat je alle tegels moet verwijderen en daarna weer opnieuw tegels moet leggen. Als je dit liever niet wilt en graag voor een strakke vloer gaat, dan kun je kijken voor een beton ciré vloer. Doordat je de vloer legt met beton ciré, zal je sneller kunnen genieten van een strakke badkamer. 

Wat is de prijs voor de vloer in beton ciré?

De beton cire vloer prijs kan verschillen. De kosten van de vloer worden namelijk bepaald aan de hand van een aantal stappen. Een beton ciré vloer kan veel kosten als je bijvoorbeeld een grote ruimte hebt. Daarom is het belangrijk om eerst te kijken hoeveel oppervlakte aan beton ciré jij nodig hebt. Daarnaast is het belangrijk om te kijken of de ondergrond glad is. Als dit niet het geval is, kan het voorkomen dat er meer werk in gaat zitten. Wil jij geld besparen? Zorg er dan voor dat de vloer in de badkamer glad is!. Je kunt namelijk bepalen hoeveel toplagen jij graag zou willen hebben.

Beton ciré aanbrengen, hoe gaat dit in zijn werking?

Beton ciré kan maar op één manier worden aangebracht. Het is belangrijk om eerst te primeren met de primer van beton ciré. Hierna kun je de eerste laag beton cire aanbrengen. Het is belangrijk om de eerste laag beton ciré te laten drogen. Als de eerste laag droog is, dan kun je de eerste laag stofvrij maken. Hierna kun je de tweede laag aanbrengen. De tweede laag droogt vaak sneller. Na de tweede laag kun je de topping leggen. Hier wordt de vloer glad van.