Veel plezier met een silent disco

0
356

Iedereen die een beetje van feestjes houdt kent ze waarschijnlijk wel: de silent disco's. Deze disco’s zijn de laatste tijd steeds populairder geworden en veel mensen hebben al eens een silent disco meegemaakt. Je kan ze zelf organiseren of naar een silent disco toegaan. De mogelijkheden zijn eindeloos. Als je zelf een silent disco wil organiseren, als particulier of als organisatie, komt er het een en ander bij kijken. In deze blog vertellen we je meer over het organiseren van een silent disco. Lees dus snel verder!

De voordelen van een silent disco

Veel mensen denken bij een silent disco meteen aan een feestje en dat is ook heel logisch. Silent disco’s zijn de ultieme oplossing als je graag een feest wil geven, maar je de buren niet lastig wil vallen. Doordat iedereen een eigen koptelefoon op heeft, hebben de buren namelijk geen last van de muziek. Een silent disco kan ook heel handig zijn voor workshops, congressen of sportbijeenkomsten. Je kan makkelijk tussen zenders switchen om zo de juiste spreker te volgen. Er is zelfs een mogelijkheid om de spreker live te laten vertalen, zodat iedereen in hun moedertaal een congres of workshop kan bijwonen. Dit is bijvoorbeeld erg handig als je een silent disco eindhoven wil organiseren.

Een silent disco organiseren

Wil je een Silent disco Rotterdam organiseren? Dan is dit binnen een paar stappen geregeld. Als eerste kies je de set koptelefoons uit die je wil huren. Je kan kiezen uit sets die al zijn samengesteld. De basis sets bestaan meestal uit 10, 25, 50 of 75 koptelefoons. Je kan ook contact opnemen om een eigen set samen te stellen. Vervolgens kan je vrijblijvend een offerte aanvragen. Als je eenmaal met de offerte akkoord bent gegaan, krijg je een link voor de factuur, zodat je gemakkelijk online kan betalen. Daarna krijg je de koptelefoons toegestuurd en kan je genieten van je evenement! Als laatste hoef je alleen maar de koptelefoons kosteloos terug te sturen.

Waar moet je op letten bij een silent disco?

Als je de koptelefoons binnen hebt, kan je niet meteen beginnen. Je moet eerst de koptelefoons aansluiten en de juiste kanalen selecteren. De koptelefoons hoef je niet op te laden, want deze worden helemaal vol verstuurd, zodat je ze tot 10 uur lang kan gebruiken. Ook heb je stroom nodig. Als dit op de locatie aanwezig is, hoef je hier verder niets voor te doen. Als het niet aanwezig is, omdat je bijvoorbeeld buiten bent, kan je een accu zender huren.