Tandimplantaten, ook hierin zitten verschillen in

0
299

Als tandheelkundige en deskundige wil jij voor jouw klanten, of patiënten net hoe je ze wilt noemen, het aller beste. Vooral wanneer het aankomt op ons gebit. Iets wat we dagelijks vaak gebruiken en daar willen we geen last van krijgen. Er zijn veel verschillende tandheelkundige producten te vinden zoals tandimplantaten, maar omdat er zoveel zijn. Zijn er ook veel verschillen te vinden. 

 

Wat zijn tandimplantaten?

Het plaatsen van tandimplantaten in iemands mond zorgt ervoor dat ze normaal en comfortabel kunnen kauwen en praten. Het implantaat functioneert als basis voor de plaatsing van nieuwe, prosthetische tanden.

Hoe worden tandimplantaten in de mond geplaatst?

Tandimplantaten vormen een stabiele bron van steun voor kunsttanden. In plaats van te bewegen in uw mond blijven implantaten stevig op hun plek. Dit gebrek aan beweging is gewenst bij eten en praten, in tegenstelling tot het gebruik van kunstgebitten en bruggen. Of nou één tand of een mond vol vervangen moeten worden bij iemand, tandimplantaten zijn de nieuwste technologie om nieuwe tanden te krijgen nadat u er een heeft verloren.

Sommige mensen kunnen geen bruggen of kunstgebitten gebruiken door ongemak tijdens het dragen. Bovendien moeten de aangrenzende tanden gefundeerd of aangepast worden om de brug in de juiste positie te houden. Implantaten laten de vervangende tand op zichzelf staan, zonder aanpassing van aangrenzende tanden. Als alle tanden van iemand vervangen moeten worden kunnen tandimplantaten voor de volledige mond gemaakt worden in plaats van het maken van een kunstgebit.

Om tandimplantaten bij iemand te plaatsen moet diegene gezond tandvlees hebben. Bovendien moet er genoeg bot in de kaak zijn om de vervangende hardware en tanden te ondersteunen. De beste manier om het implantaat werkend te houden op de lange termijn voor een tandheelkundige patiënt is de persoon strenge tandhygiëne te laten gebruiken en regelmatig naar de tandarts te laten gaan.

Enostale implantaten

Er zijn soorten tandimplantaten aanbevolen door de Amerikaanse Tandartsvereniging. Het eerste soort tandimplantaat dat goedgekeurd is, is het enostale implantaat. Paaltjes van enostale implantaten worden chirurgisch in het kaakbeen geplaatst. Na enkele maanden genezing wordt de kunsttand aan het paaltje bevestigd.

In het geval dat meerdere tanden geïmplanteerd worden, worden meerdere paaltjes in de kaak geplaatst. Nadat genezing is voltooid, wordt een tand op het paaltje geplaatst. Als meerdere tanden vervangen moeten worden kan dit individueel gedaan worden. Als meer dan twee of drie tanden vervangen moeten worden, worden de paaltjes in de mond geplaatst en vervolgens wordt een brug of kunstgebit over de paaltjes geplaatst. Beide soorten tandimplantaten werken goed om de missende tanden te vervangen.

Subperiostale implantaten

In het geval van subperiostale implantaten wordt een metalen frame met paaltjes chirurgisch geplaatst op de kaak onder het tandvlees. De paaltjes van dit framework steken uit boven het tandvlees. Als het tandvlees is genezen bevestigen ze het frame aan het kaakbeen. Na voldoende genezingstijd worden kunsttanden geplaatst op de paaltjes, waardoor de patiënt het uiterlijk en gevoel van echte tanden krijgt.