Record windows screen

0
194

Het opnemen van het scherm van je Windows-computer is een handige manier om video’s en tutorials te maken. Of misschien wil je gewoon je game-ervaring vastleggen voor later. Hoe dan ook, het recorden van het scherm van je Windows-computer is gemakkelijker dan je denkt.

Met de ingebouwde screencapture-applicatie op Windows 10 kun je eenvoudig je scherm opnemen. Deze applicatie maakt gebruik van de Xbox Game Bar, waarmee je de audio en video van een bepaalde applicatie kunt opnemen. Met deze applicatie kun je ook de resolutie, framerate en bitrate aanpassen, zodat je video perfect wordt weergegeven.

Om een schermopname te maken met Windows 10 heb je alleen maar toegang nodig tot de Xbox Game Bar. Om dit te doen, druk je op de Windows-toets + G op je toetsenbord. Hierna verschijnt er een pop-upvenster waarin je kunt aangeven dat je een spel speelt. Klik hierna op de knop ‘Opnemen’ om te beginnen met het opnemen van het scherm van je computer.

Na het maken van je schermopname kun je deze bewerken met behulp van een ingebouwd programma zoals Microsoft Photos of een video-editor zoals Adobe Premiere Rush. Je kunt hiermee titels, watermerken en andere effecten toevoegen aan de video’s die je hebt gemaakt met Windows 10.

Met Windows 10 record je gemakkelijk en snel screenshots en video’s van wat er op jouw scherm gebeurt. Dit is ideaal voor iedereen die tutorials of games wil maken voor hun technologie-enthousiastelingen. Probeer het vandaag nog uit en ontdek hoe eenvoudig het is om jouw schermopnamen te maken!

Welke functies biedt windows aan voor het opnemen van een scherm?

Met Windows 10 hebben technologie-enthousiastelingen een krachtig hulpmiddel om hun scherm op te nemen. De Xbox Game Bar biedt een handige manier om audio, video en screenshots op te nemen. Door deze functie kun je gemakkelijk tutorials maken, je game-ervaring vastleggen of eenvoudig screenshots maken.

De Xbox Game Bar biedt ook de mogelijkheid om de resolutie, framerate en bitrate aan te passen zodat je video perfect wordt weergegeven. Dit geeft technologie-enthousiastelingen meer controle over hun video’s en screenshots, waardoor ze precies datgene kunnen maken wat ze willen.

Daarnaast biedt Windows 10 ook een ingebouwd programma zoals Microsoft Photos of een video-editor zoals Adobe Premiere Rush waarmee je de opgenomen video’s kunt bewerken. Met deze programma’s kun je titels, watermerken en andere effecten toevoegen aan je opgenomen schermopnamen.

Tenslotte biedt Windows 10 ook de mogelijkheid om de opgenomen video’s direct online te delen. Zodra je klaar bent met het bewerken van je schermopname, kun je deze uploaden naar YouTube of andere sociale mediaplatforms en meteen met anderen delen.

Met Windows 10 hebben technologie-enthousiastelingen alle tools die ze nodig hebben om hun scherm gemakkelijk en snel op te nemen. Met de Xbox Game Bar hebben ze de mogelijkheid om audio, video en screenshots op te nemen, daarnaast kunnen ze hun video’s bewerken met behulp van ingebouwde programma’s en ze direct online delen met anderen.