Record windows screen

Het opnemen van het scherm van je Windows-computer is een handige manier om video’s en tutorials te maken. Of misschien wil je gewoon je game-ervaring vastleggen voor later. Hoe dan ook, het recorden van het scherm van je Windows-computer is gemakkelijker dan je denkt.

Met de ingebouwde screencapture-applicatie op Windows 10 kun je eenvoudig je scherm opnemen. Deze applicatie maakt gebruik van de Xbox Game Bar, waarmee je de audio en video van een bepaalde applicatie kunt opnemen. Met deze applicatie kun je ook de resolutie, framerate en bitrate aanpassen, zodat je video perfect wordt weergegeven.

Om een schermopname te maken met Windows 10 heb je alleen maar toegang nodig tot de Xbox Game Bar. Om dit te doen, druk je op de Windows-toets + G op je toetsenbord. Hierna verschijnt er een pop-upvenster waarin je kunt aangeven dat je een spel speelt. Klik hierna op de knop ‘Opnemen’ om te beginnen met het opnemen van het scherm van je computer.

Na het maken van je schermopname kun je deze bewerken met behulp van een ingebouwd programma zoals Microsoft Photos of een video-editor zoals Adobe Premiere Rush. Je kunt hiermee titels, watermerken en andere effecten toevoegen aan de video’s die je hebt gemaakt met Windows 10.

Met Windows 10 record je gemakkelijk en snel screenshots en video’s van wat er op jouw scherm gebeurt. Dit is ideaal voor iedereen die tutorials of games wil maken voor hun technologie-enthousiastelingen. Probeer het vandaag nog uit en ontdek hoe eenvoudig het is om jouw schermopnamen te maken!

Welke functies biedt windows aan voor het opnemen van een scherm?

Met Windows 10 hebben technologie-enthousiastelingen een krachtig hulpmiddel om hun scherm op te nemen. De Xbox Game Bar biedt een handige manier om audio, video en screenshots op te nemen. Door deze functie kun je gemakkelijk tutorials maken, je game-ervaring vastleggen of eenvoudig screenshots maken.

De Xbox Game Bar biedt ook de mogelijkheid om de resolutie, framerate en bitrate aan te passen zodat je video perfect wordt weergegeven. Dit geeft technologie-enthousiastelingen meer controle over hun video’s en screenshots, waardoor ze precies datgene kunnen maken wat ze willen.

Daarnaast biedt Windows 10 ook een ingebouwd programma zoals Microsoft Photos of een video-editor zoals Adobe Premiere Rush waarmee je de opgenomen video’s kunt bewerken. Met deze programma’s kun je titels, watermerken en andere effecten toevoegen aan je opgenomen schermopnamen.

Tenslotte biedt Windows 10 ook de mogelijkheid om de opgenomen video’s direct online te delen. Zodra je klaar bent met het bewerken van je schermopname, kun je deze uploaden naar YouTube of andere sociale mediaplatforms en meteen met anderen delen.

Met Windows 10 hebben technologie-enthousiastelingen alle tools die ze nodig hebben om hun scherm gemakkelijk en snel op te nemen. Met de Xbox Game Bar hebben ze de mogelijkheid om audio, video en screenshots op te nemen, daarnaast kunnen ze hun video’s bewerken met behulp van ingebouwde programma’s en ze direct online delen met anderen.

Nieuwste blogs

Waarom de juiste dakbedekking kiezen essentieel is

Als het gaat om jouw huis of gebouw, is het dak een van de belangrijkste onderdelen om in topconditie te houden. Niet alleen biedt...

Weg met de mythes rondom probleemhuid

Er zijn heel wat verhalen in omloop over wat nou wel of niet goed is voor je huid. Vaak genoeg worden producten aangeprezen die...

2 belangrijke tips om je gazon beter te onderhouden

De meeste mensen hebben een gazon in de tuin. Een gazon kan erg veel toevoegen aan de inrichting van de tuin. Wel is het...

Waarom thuis haar kleuren een goed idee is

Zelf je haar verven is tegenwoordig populairder dan ooit. Niet alleen bespaar je een hoop geld dat je anders bij de kapper zou uitgeven,...

De noodzaak van warme winterkleding

Als de temperatuur daalt, is het tijd om je kledingkast uit te rusten met de juiste winterkleding. Niet alleen om je warm te houden,...