Geld lenen? Deze vormen van leningen zijn er.

Een lening kent veel verschillende vormen. Wil je graag een lening afsluiten, dan is het goed om je te verdiepen in de verschillende vormen. Maar ook wanneer je denkt geen lening te hebben, kan dat soms toch anders liggen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld je telefoonabonnement of creditcard. Heb je geld nodig om bijvoorbeeld de badkamer te verbouwen of om een grote aankoop te doen, dan moet je weer denken aan een heel ander soort lening. Daarom lees je in dit artikel meer over de verschillende leningen die je kunt afsluiten.

Persoonlijke lening

Je kunt een persoonlijke lening afsluiten wanneer je een product met een bepaalde levensduur wilt aanschaffen, zoals een nieuwe laptop. Je leent hierbij een van tevoren vastgesteld bedrag, hierbij staat ook de hoogte van de rente en looptijd vast. Hierdoor weet je precies waar je aan toe bent en wanneer je klaar bent met aflossen. Wel is de rente op een persoonlijke lening vaak hoger dan op bijvoorbeeld een doorlopend krediet.

Flex en Zeker lening

Een Flex en Zeker lening is een passende lening als je nog niet weet welk bedrag je precies wilt lenen, met een variabele looptijd en een vaste rente. Je kunt het hele bedrag in één keer opnemen voor bijvoorbeeld een grote aankoop, maar dit kan ook in delen. Dat is voordelig wanneer je een verbouwing gaat uitvoeren waarvan de totale kosten nog niet zeker zijn. Je betaalt iedere maand minimaal twee procent van het opgenomen bedrag terug. Zodra je het hele bedrag hebt opgenomen en weer hebt terugbetaald, kun je weer opnieuw lenen. Deze vorm wordt ook wel flexibel lenen genoemd. Bij Directa.nl kun je deze lening afsluiten.

Rood staan

Je hebt vast wel van dit begrip gehoord en wellicht ook zelf wel meegemaakt. Je opent je bankrekening en ziet dat er een minbedrag op staat. Dit heet rood staan. Hierbij leen je geld van de bank, en betaal je rente over het bedrag dat je rood staat. Als je meer van 250 euro rood staat, wordt het geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie.

Creditcard

Met een creditcard betaal je op rekening die een paar weken later, meestal rond het begin van de volgende maand, van je betaalrekening wordt afgeschreven. Met een creditcard kun je op veel plekken betalen, totdat je een bepaald bedrag hebt bereikt. Pas wel goed op met de verleiding om meer te kopen dan je eigenlijk kunt betalen.

Klantenkaart

Bij veel winkels kun je lid worden, daar ontvang je dan vaak een klantenkaart voor. Met sommige klantenkaarten kun je op krediet kopen. Je koopt in dat geval een artikel en ontvangt later pas de rekening. Soms is het ook mogelijk om de rekening in termijnen te betalen. Het werkt volgens hetzelfde principe als een creditcard en is een uitkomst wanneer je vaak aankopen doet in dezelfde winkel. Echter hangt ook hier vaak een hoge rente aan vast.

Nieuwste blogs

Laat jouw bedrijfspand schoonmaken door een schoonmaakbedrijf

Het is bij een bedrijfspand belangrijk om deze goed schoon te houden punten op deze manier zorg je er namelijk voor dat het bedrijf...

Hoe kun je als zzp’er zorgen voor een optimale klantbeleving?

Wanneer je een bedrijf opzet, of je nu zzp’er bent of een multinational, is er één ding waar je altijd rekening mee moet houden:...

Met een energielabel laat je zien hoe zuinig een woning is

Het energielabel van woningen is erg belangrijk. Tegenwoordig leven we in een tijd waarbij de kosten van energie hoger zijn dan ooit tevoren. Hierdoor...

Hier wordt CBD olie allemaal voor gebruikt

Om gelukkig door het leven te kunnen gaan, is het belangrijk dat je een gezond leven leidt. In verloop van jaren kan het gebeuren...

Alles wat je moet weten over 088 en 085 nummers

Alles wat je moet weten over 088 en 085 nummers Wil je een 085 nummer of 088 nummer aanvragen? Dan ben je hier op de...