We weten allemaal dat het hebben van een eigen auto in de stad nog wel eens voor problemen kan zorgen. Parkeren is een drama en je moet altijd alert zijn op auto-inbraken en schade aan je auto. Daarbij zul je, als je in de stad woont, ook sneller gebruik maken van de fiets of het openbaar vervoer. Alleen al omdat je bij terugkomst met de auto weer geen parkeerplek kunt vinden. Een parkeervergunning is bijna niet te betalen en dan zit je ook nog met een wachtlijst. Dat moet dus anders kunnen. Door gebruik te maken van car sharing van Greenwheels heb je altijd een auto in de buurt, maar je hebt er verder geen gedoe van.
Car sharing is voor iedereen
Het enige dat je nodig hebt om car sharing van Greenwheels te kunnen doen is een geldig rijbewijs. Je hebt dan altijd een auto in de buurt die je kunt gebruiken op momenten dat het jou uitkomt. Je moet deze auto wel even reserveren voor je instapt. Car sharing doe je namelijk met flink wat mensen. Het idee erachter is dat er minder auto's nodig zijn wanneer mensen gebruik maken van car sharing van Greenwheels. Eén deelauto kan tot maar liefst 11 andere auto's vervangen! Door goed te plannen, ook voor zakelijk auto huren, heb je altijd een auto tot je beschikking.
Wat als ik wil reserveren en de auto is niet beschikbaar?
Het kan, met zoveel mensen die gebruikmaken van dezelfde auto, voorkomen dat de auto niet beschikbaar is op de tijd dat jij deze graag zou gebruiken. Maar niet getreurd: met meer dan 2.150 Greenwheels deelauto's in Nederland is er altijd een in de buurt die nog wel beschikbaar is. Je kunt wel het best direct reserveren als je een afspraak inplant. Zo zorg je ervoor dat je de auto tot je beschikking hebt als je deze nodig hebt.
Een deelauto? Moet ik dan anderen meenemen?
Nope. De term deelauto slaat op het feit dat je deze auto deelt met anderen. Maar dat wil niet zeggen dat je ermee moet carpoolen. Dat is natuurlijk ook bijna niet te doen. Een deelauto kan door veel mensen gebruikt worden. Iedereen reserveert de auto zelf voor eigen gebruik. Ga je, toevallig, met de buurman of buurvrouw op stap, dan kunnen jullie natuurlijk wel in dezelfde auto stappen. Je bent met een deelauto zo vrij als een vogeltje. Als je er maar voor zorgt dat de auto weer op tijd op de juiste plek staat!